Guldsmed Kinna Sturesson

Kinna Sturessons största drivkraft i hennes yrke som guldsmed är att söka efter den dolda potentialen i materialet och att fortsätta utveckla nya kollektioner. Inspiration finner hon överallt och tycker att nästan allt är möjligt att förvandla till en liten bärbar miniskulptur. Alla led i produktionen är så miljömässigt hållbara som möjligt och hon gör gärna omgammalt guld och silver till nya unika smycken. Sedan 2003 driver Kinna sin egen butik och ateljé vid Mäster Henriksgatan i Malmö.

Se produkter från Kinna Sturesson i webbutiken här ››

FRÅGOR & SVAR

Var är du född?
Lyckeby utanför Karlskrona

Hur gammal är du? 
55 år.

Var bor du? 
Sorgenfri i Malmö


Vad sysslar du med? 
Guld och Silversmide

Favoritplats? 
Karlskrona Skärgård.

Favoritmaterial? 
18k guld
!

Favoritdesigner? 
Torben Hardenberg

Favoritfärg? 
Smaragdgrön

Vad inspirerar dig? 
Upptäckten av små vardagliga detaljer såsom ett osedvanligt vackert löv, gren eller insekt. När jag lyfter blicken från det lilla, till större objekt eller husfasader så har jag en dragning åt att fascineras av slitna ytor med patina, det nötta och skadade.


Din vision/affärsidé? 
Sedan 2001 driver jag min egen butik och verkstad. Där skapar jag smycken i nära samarbete med kunden. Använder mig företrädesvis av återvunnet material.

Mitt arbetssätt är intuitivt, det bästa resultatet blir alltid när jag får improvisera mig fram.

Största misstag? 
När jag tackat Ja till för många uppdrag samtidigt.

Drömprojekt? 
När tilliten hos en stamkund är stor nog att låta mig få fria händer. Finns inget bättre än att få sätta lågan till gamla fula bismarcklänkar som omskapas till kundens nya favoritsmycke.

Nästa projekt? 
En ring som ska ges i morgongåva. Den ska vara inspirerad av en skogsstjärna och tillverkad i guld, silver och svart diamant.